VERKOOP - AANKOOP BEDRIJF

Verkoop van je onderneming

Vaak is je eigen bedrijf ook een soort kindje. Met hart en ziel groot gebracht om het zelfstandig te kunnen laten functioneren. Maar dan breekt de dag aan om je bedrijf los te laten. Je wilt je bedrijf verkopen. Een ingrijpende, maar ook belangrijke (financiële) beslissing.

Als geen ander kennen wij jou en jouw business, je mensen. Weten wat jouw doelstellingen zijn. Dát in combinatie met onze kennis en ervaring bij het aan- en verkopen van bedrijven maakt dat we je 'mee kunnen nemen' in het verkooptraject. We bespreken samen het tijdspad, stellen het profiel op van de ideale overnamekandidaat, zorgen voor de benodigde informatievoorziening voor geïnteresseerden en voeren namens jou de gesprekken.

"We behartigen jouw belangen, zodat jij de deal kunt maken die je voor ogen had".

 Triangles.png


Overname van een onderneming

Je wilt groeien en hebt besloten op overnamepad te gaan. Maar waar begin je? Welke doelstelling(en) heb je bepaald? Welke synergievoordelen wil je behalen? Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden om ervoor te zorgen dat de overname aansluit op je strategie. Daarnaast moet er een zoekprofiel worden opgesteld, zodat de juiste kandidaten kunnen worden geselecteerd. Ook zul je je moeten oriënteren op kapitaal dat nodig is voor de financiering van de overname. En dat allemaal voordat je überhaupt aan tafel zit met een potentiële kandidaat. Een overnameproces is, net als de verkoop van een bedrijf, een specialistisch en tijdrovend traject, waarbij professionele ervaring en hulp ervoor zorgt dat je de juiste beslissingen neemt. Wij helpen je bij het samenstellen van het acquisitieprofiel tot aan aan de (cijfermatige) beoordeling van de overnamekandidaat.

 "Wanneer de deal rond is, begint het échte werk"