« RESULTAAT»

Gepubliceerd op 01-10-2021

Heb jij al vakantieplannen?

Nee ik ben net terug, hoezo? Veel mensen die op vakantie gaan plannen hun vakantie. En dat plannen kost tijd, voor sommigen heel veel tijd. En wat is het resultaat van dit onderzoek? Mensen besteden meer tijd aan het plannen van hun vakanties dan dat ze besteden aan het inrichten van hun leven.

De vraag

Dat geldt voor veel ondernemers niet anders. Veel ondernemers zijn dagelijks druk in de weer met dagdagelijkse beslommeringen. Het blussen van brandjes, het bijhouden van vakkennis, maken van offertes en het aansturen van mensen. Maar plannen maken, dat wordt vaak op de lange baan geschoven. Want ja; “waar moet ik beginnen?”

Het werkelijke probleem

Wanneer je je als ondernemer er toe hebt gezet om een plan te maken, dan  heb je in ieder geval de stip aan de horizon. Een richting. Handvatten. Maar je verwacht natuurlijk wel resultaat. Maar dat resultaat blijft vaak uit….

Wat gaat er mis?

Met een duidelijk plan voor ogen, weet je waar voor staat. Het probleem is echter dat het resultaat lang op zich laat wachten als je er niet mee aan de slag gaat. Plannen maken is goed, maar er mee aan de slag gaan is cruciaal. Al heb je nog zo’n fantastisch rapport waarin staat wat jij met je organisatie moet doen; wanneer je geen invulling geeft aan de uitvoering van het plan, dan blijkt het gemaakte rapport (achteraf) redelijk waardeloos te zijn (en wanneer je het plan door een derde hebt laten maken ook nog eens te duur).

In de praktijk zie ik het bij kleine bedrijven met 2 vennoten die net gestart zijn, maar ook bij de bedrijven die al meer dan 15 jaar bestaan en miljoenen euro’s omzet maken. In iedere groep zijn er een aantal bedrijven die behoefte hebben aan hulp bij het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Maar ook vraagstukken als: hoe kan ik innoveren, of duurzaamheid in mijn bedrijfsmodel inbouwen zodat het een succes gaat worden. Wat je vraagstuk ook is: een plan is onontbeerlijk, wat je ook gaat doen.

Vaak ook worden er adviezen gevraagd en gegeven (door boekhouders, accountants, coaches, adviseurs) met waardevolle tools waar de betreffende ondernemer met zijn/haar bedrijf mee aan de slag kan. Maar dán blijft het vaak ‘hangen’.

De oplossing

Door degene die je helpt bij het maken van een plan te betrekken bij de uitvoering ervan, zorg je ervoor dat er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Er worden stappen gezet in de richting die is bepaald. Laat degene die het advies heeft geschreven en de tools heeft aangereikt zorgen dat je weet hoe je er mee moet werken en je helpen bij de implementatie van je plan!

Gevolg

Door de taken uit je plan als leidraad te nemen voor je acties, gebeurt er iets. Je gaat vooruit. Je groeit. In de richting die je hebt uitgestippeld. Het geeft enerzijds richting aan je acties, maar ook voldoening.  En belangrijker nog: je boekt resultaat. En daar deed je het voor: je wilde resultaat! En dan blijkt dat het plan ineens niet meer duur is. Het levert resultaat op, dus het was een goede investering.

Tip:

“Wanneer je niet wilt veranderen, groeien met-, of werken aan- je onderneming: ga dan vooral geen plannen maken. Het kost tijd, geld en levert niets op, hooguit een tegenvallend resultaat”.

Wil je wel groeien? Raadpleeg dan je MKS-bedrijfsadviseur. Deze geeft je inzicht op de plekken waar jij een blinde vlek hebt. Geeft inzicht in je cijfers in een taal die je begrijpt. Zorgt voor een plan van aanpak en is jouw ‘stok achter de deur’ bij de uitvoering. Op die manier kun jij je bedrijf beter sturen. Succes gegarandeerd!

Benieuwd naar hoe we dat aanpakken? Kijk dan verder op deze website of bel +316 – 5375 6903 voor het maken van een afspraak.

 Maar je kunt ook eens kijken naar andere MKS-adviseurs die jou helpen met resultaat (en/of bij jou in de buurt zitten) zoals:

Heesenstrategie.nl Arnhem – Herben Heesen (analytisch en scherp)
ZAccountants Kaatsheuvel – Richard van den Broek, Michel Zoutewelle (mannen met power)
Worreljetten.nl Zoetermeer – Bouke van der Heiden (mensenmens)
Vdkvg.nl Soest – Evert van de Kamp (betrokken en kundig)
Monteba.nl Lexmond en Waardenburg – Martin Monteba (een echte rot in het vak)
Tonwoutersklantwaarde.nl Bladel en omstreken (net als ik) – Ton Wouters (mooi mens en ongelofelijk leuke collega)
Bentacera.nl Friesland – Ruud Koehof en Jan Spoelstra (specialisten van het eerste uur)
Vechtdal Accountants Ommen - Rob van Lenthe

Heel veel succes met de resultaten van jouw bedrijf!

e8eced159a934ad0a045a02f9ad48b0d-1633077780.jpg