« Kredietbehoefte als ondernemer?»

Gepubliceerd op 31-10-2019

Je hebt een grote klant binnengehaald, maar moet je inkoop voorfinancieren. En je bank  doet niet mee. Wat dan…? Je opdrachtportefeuille groeit gestaag maar stevig door. Alleen de rek is uit je rekening-courant. Kortom je hebt kredietbehoefte als ondernemer. Naar wie kun je toe? Wie kan helpen met je kredietbehoefte?

Tijdelijke kredietbehoefte?

In dit soort gevallen ben je als ondernemer aangewezen op alternatieve financiering(en). Maar ondanks het feit dat alternatieve financieringspartijen aanvragen sneller beoordelen dan je eigen bank duurt het toch al snel een week of langer voordat je een antwoord krijgt of jouw kredietbehoefte kan worden ingevuld. Daarnaast:

  • krijg je afsluitkosten voor je kiezen;
  • heb je te maken met opnamekosten of ‘bereidstellingsprovisie’;
  • worden er allerlei zekerheden geëist;
  • sluit het financieringsaanbod van de financier bijna nooit aan op jouw vraag;
  • betaal je al snel in totaliteit meer dan 20% aan kosten (financiering, provisies, enz.) op jaarbasis.

Heb je kredietbehoefte als ondernemer dan is er toch een partij die je kan helpen bij tijdelijk kredietbehoefte: DebitRoom.

De voordelen van DebitRoom

  • Snel – Je weet binnen 24 uur wat je mogelijkheden zijn.
  • Eerlijk – Vooraf duidelijkheid in de kosten: een percentage per maand afhankelijk van het risico.
  • Verantwoord – Jouw accountant/fiscalist geeft zijn/haar beoordeling door aan DebitRoom.
  • Zekerheden – Je moet de lening tijdig terug betalen en verder geen extra zekerheden.
  • Op maat – Financiering gebaseerd op jouw ‘groeivraag’, dus geen langlopende contracten.

Wat kun je doen?

Heb jij kredietbehoefte als ondernemer en wil je weten wat je kunt? Om te kijken of je voor een financiering bij DebitRoom in aanmerking komt, neem je simpelweg contact op met je accountant. Hij/zij kan je meteen helpen met het indienen van een aanvraag.

Wat nou als mijn Accountant DebitRoom niet kent?

Geen probleem! Bel me en dan check ik voor jou wat je mogelijkheden zijn. Wanneer er mogelijkheden zijn, dan koppelen we dit terug aan jouw accountant, omdat dát de specialist is die je hier verder in kan begeleiden.

Ben je zelf Accountant?

Lees je dit artikel en ben je zelf accountant en heb je nog geen kennis gemaakt met DebitRoom? Neem dan contact op! Dat kan natuurlijk met mij, maar uiteraard ook rechtstreeks met DebitRoom. Je hebt hiermee een extra stuk gereedschap om de ondernemers die klant zijn van jouw kantoor toegevoegde waarde te bieden!

Werkt het?

Voor veel ondernemers biedt DebitRoom een oplossing. De ondernemers die ik begeleid ervaren de toegevoegde waarde. Doordat  de accountant altijd wordt betrokken in de financieringsaanvraag (en zijn/haar mening moet geven) ben je je als ondernemer verzekerd van een kundig en verantwoord oordeel. Daardoor kan ik samen met de accountant nog beter invulling geven aan jouw (ontwikkelings)-doelstellingen als ondernemer.

Behoefte aan een gids voor bedrijfsfinanciering?

Ben je ondernemer en heb je behoefte aan een gids voor bedrijfsfinanciering, download dan de gids van de Kamers van Koophandel op: https://www.kvk.nl/download/KVK_Gids_voor_bedrijfsfinanciering_tcm109-483835.pdf

 

Tijdelijk-behoefte-aan-extra-krediet-1604333595.jpg