Ik wil...

... groeien, maar ik krijg 'geen thuis' bij mijn bank

Hoe kan dat nou? Mijn omzet stijgt, de winst loopt in de pas en tóch krijg ik die financiering niet los bij mijn bank. Zijn ze gek geworden? Hoe kan ik dan die groeiplannen realiseren? Als mijn bankier me niet kan vertellen waar ik geld vandaan moet halen, waar begin ik dan...


... investeren, maar hoe pak ik dat aan

Wat wil die financier allemaal van me weten als we die financiering willen doen? Welke gegevens moet ik aanleveren en welke informatie is overbodig? Hoe krijg ik het voor elkaar dat ze zien hoe belangrijk die investering is voor de ontwikkeling van het bedrijf. En moet ik dan naar mijn huisbankier, of toch naar een alternatieve financier?

... uitbreiden naar het buitenland

Klanten hebben we al wel (op het oog), maar hoe pakken we het zo aan dat die uitbreiding buiten de landsgrenzen ook echt succesvol wordt? Hoe zorgen we ervoor dat we ook voor onze buitenlandse klanten onze zaakjes goed op orde hebben? Waar moeten we naast de gebruikelijke (Nederlandse) wet- en regelgeving nog meer rekening mee houden?

... innoveren, maar waar moet ik beginnen

Om aan te haken bij ontwikkelen of voorop te lopen zullen we moeten blijven innoveren. Maar waar moeten we beginnen? Hoe zorgen we ervoor dat we inzetten op de juiste innovatie? En hoe krijg ik mijn mensen mee in deze verandering?

...